«

»

Národní Technické Muzeum – Praha

Dne 13.11. se uskutečnila dlouho očekávaná a mnohými vyhlížená akce zájezd do Prahy respektive návštěva Národního Technického Muzea. Odjezd byl naplánován na 08:00 hod ranní od hasičárny. Dochvilnost účastníků zájezdu byla příkladná a tak jsme mohli v uvedeném čase vyrazit ku Praze. V Plzni jsme přibrali zbývající účastníky. Velitelem zájezdu byl jednomyslně zvolen i bez jeho souhlasu Chůťa (Radek N.).

Tento krok nebyl zcela nejvhodnější, neboť se na něm projevovala únava z účasti na výroční schůzi SDH Břežany. V rámci možností se svého úkolu chopil zodpovědně a dovezl nás i nazpět. Již v týdnu před odjezdem si malá „politicky silná“ kuřácká enkláva účastníků vymohla zastávku, kterou jsme uskutečnili na Rudné. K radosti našich menších hasičů jakoby náhodu se zde nachází i známá síť rychlého občerstvení. Po cca 30 minutách pokračujeme dále. Díky bohatým zkušenostem řidiče Jirky projedeme Prahou jako po másle a po 10:00 hodině stojíme u muzea. Odjezd je naplánován na 15:00 z téhož místa. Skupina opouští autobus a spořádaně následuje velitele zájezdu. Odebírá se do útrob budovy. Po zakoupení vstupenek se tábor dělí hlavně na bezdětné a s dětmi. V muzeu si každý nachází to své, co ho nejvíce zajímá. Nesmíme opomenout, že do té doby nám někteří účastníci trpělivě tajili informace o „vlastních vystavených exponátech“ viz Milan Štěrba. a jeho cykloexpozice. Po prohlídce technického muzea se většina výletníků opět shledává v sousedním zemědělském muzeu, kde probíhá výstava  historických traktorů současně se Svatomartinskými trhy spojených s ochutnávkou vín a dalších dobrot. I tato část programu se v celku vydařila. Zejména velitel zájezdu si vzpomněl na své pocity z předešlého večera a poctivou ochutnávkou vín se k nim opět přiblížil. Ve 3 hodiny odpoledne jsme se v plném počtu sešli u autobusu a vyrazili zpět k domovu. Zastávkou na Rudné jsme opět potěšili jak naše kuřáky tak i mladší část osazenstva. Návrat do Kaznějova v podvečerních hodinách se uskutečnil bez větších problémů. Doufáme, že tato společná a troufáme si říci i vydařená akce bude předzvěstí dalších neméně úspěšných výletů.

Poděkování patří firmě Ixen group s.r.o., která nám zajistila bezpečnou a pohodlnou dopravu.
BH Chuta

 

Pár fotek z akce:

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>