«

»

Na okrese Plzeň-sever pátralo po pohřešovaných osobách

převzato od HZS Plzeňského kraje

10.3.2013 Taktické cvičení složek ISZ. 

11

V neděli 10. března 2013 se v 8:00 hodin ráno rozjelo rozsáhlé pátrání v lese v lokalitě obcí Hvozd, Radějov a Lipí na okrese Plzeň-sever po čtyřech pohřešovaných osobách.

 
Čtyři muži se vydali v sobotu ráno na procházku a od té doby o nich nikdo nevěděl. Dva z nich byli ve vážném ohrožení života vzhledem k tomu, že se jedná o silné diabetiky a musí užívat pravidelně léky.  
 
Poplach byl vyhlášen 23 jednotkám dobrovolných hasičů z okolí, na místo byli povoláni psovodi ZÚ HZS ČR s atestem na plošné vyhledávání. Do rojnice hasičů bylo vklíněno několik policistů a policejní psi, kteří jsou vycvičení na stopování.
 
Společně pak prohledávali terén v určené lokalitě, pátrali i v okolí rybníků a pod vodní hladinou.  
 
Třem osobám poskytli předlékařskou péči a v kritickém stavu je transportovali k vozům ZZS. Jednoho muže nalezli utonulého (pozn.: figurína).
 
Hlavním cílem cvičení bylo především zdokonalit spolupráci složek IZS, ověřit komunikaci mezi jednotlivými operačními středisky a dalšími subjekty a seznámit se s problematikou zásahu v členitém terénu s větším množstvím zasahujících.
 
  
 
Zúčastněné jednotky:
 
HZS Plasy
HZS Nýřany
 
ZÚ HZS ČR
 
JSDH Bezvěrov
JSDH Dobříč
JSDH Dýšina
JSDH Heřmanova Huť
JSDH Horní Bělá
JSDH Horní Bříza
JSDH Chrást
JSDH Chříč
JSDH Kaznějov
JSDH Kozojedy
JSDH Kožlany
JSDH Kralovice
JSDH Krsy
JSDH Líně
JSDH Manětín
JSDH Město Touškov
JSDH Nýřany
JSDH Pernarec
JSDH Tlučná
JSDH Úněšov
JSDH Všeruby
JSDH Zruč
JSDH Žihle
 
PČR
 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>