«

»

Brigáda na pozemku u požární nádrže

Není žádným tajemstvím, že dlouhodobě řešíme otázku vpravdě nerudovskou – kde trénovat? Pro většinu tréninků potřebujeme rovný pozemek a k požárnímu sportu neoddělitelně patří i voda. Samotné běhání jde zvládat v parku, část útoku jde natrénovat „nasucho“, ale práci s hasičskou stříkačkou bez vody nacvičit prostě nejde.

Díky vstřícnému přístupu města se nám podařilo získat do nájmu obecní pozemky v okolí požární nádrže a v neděli 21. února 2016 jsme začali pracovat na něčem, co by ve výsledku mělo dopadnout jako tréninková plocha pro požární sport.  Za zvuku motorových pil, bagru a motorů aut se členové sboru, jednotky SDH i rodiče vrhli obětavě do (z velké části špinavé) práce. Na pozemku se podařilo zlikvidovat většinu náletových dřevin i část černé skládky, ve kterou se během posledních let prostor u požární nádrže proměnil.

U požární nádrže nás čeká ještě hodně práce, ale věříme, že se během druhého pololetí začnou rýsovat první výsledky a celý zdejší pozemek dozná změn k lepšímu. Za první nedělní brigádu děkujeme všem (nakonec nás bylo skoro 20), kteří při čištění pozemku přiložili ruce k dílu nebo zapůjčili potřebnou techniku, případně připravili po návratu do zbrojnice občerstvení.

Co dodat na závěr? Doufáme, že biologický  i jiný odpad z okolních ulic příště bude končit tam kde má, tj. na kompostu nebo ve sběrném dvoře a ne v okolí požární nádrže …