«

»

Exkurze na stanici HZS PK Plzeň-Košutka

24. února odpoledne jsme s našimi mladými hasiči vyrazili místo do tělocvičny na dlouho připravovanou exkurzi na hlavní plzeňskou stanici Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje, která se nachází v Plzni – Košutce u hypermarketu Globus.

Během návštěvy jsme si prohlédli celou stanici včetně zázemí a seznámili jsme se s veškerou zde používanou technikou, která v tu chvíli byla na stanici. Během návštěvy si přišli na své ti mladší i ti starší a zážitků bylo více než dost. Jenom výběrem – pohled na skluz z druhého patra, tělocvična s lanovým centrem u stropu, hasicí zařízení Cobra, zásahový tablet v CAS Tatra 815-7, pohled zblízka na vysunutý žebřík (a to ještě nebyl úplně nahoře), potěžkání „stříhacích“ hydraulických nůžek, možnost vyzkoušet si dýchací přístroj na zádech, posezení v CAS nebo v hasičském autobusu a na závěr výcvikový polygon.

Za velmi zajímavou akci děkujeme zejména plzeňským profesionálním hasičům – celou prohlídku skvěle vedl a se všemi zvídavými dotazy si poradil A. Koudele (který je nejen příslušníkem HZS PK, ale i dobrovolným hasičem v našem SDH 🙂 ) a nemůžeme opomenout Pavla Štefla, který tuto exkurzi domluvil a zajistil. Děkujeme samozřejmě i rodičům, kteří pomohli s dopravou do Plzně (a kteří se za odměnu mohli exkurze zúčastnit spolu s dětmi).

A na závěr? Ještě jednou děkujeme všem a nevylučujeme, že se nezkusíme podívat ještě na další zajímavá místa …

Něco málo fotografií z exkurze je zde: