«

»

Výjezd č.15/13 – technická pomoc

Dne 4.8.2013 v 19:30 hod  byl opět jednotce  vyhlášen KOPIS na regulaci toku Kaznějovského potoka na odčerpávání vzniklé laguny na Kaznějovském potoce na konci ul. Ke Koupališti která ohrožovala městský majetek retenční nádrž ( koupaliště ) zaplavením znečištěnou vodou.

Jednotka vyjela s technikou CAS-20 Tatra Terrno , KA Avia D-90N , CAS-32 Tatra 148 , VA Škoda felicie. v počtu členů jednotky 1+10 .Na místě provedla průzkum ,kterým bylo zjištěno že hladina v laguně stále stoupá a přetéká přes ochranný val .Jednotka zamezila přetékání pytli písku.

K odčerpávaní nasadila vozidlo CAS-20 Tatra Terrno a čerpadla (Kalové čerpadlo HONDA a Plovoucí čerpadla 2 ks KAWASAKI s výtlakem 800 litrů za minutu. A jedno Plovoucí čerpadlo HONDA ).

Dále bylo provedeno hadicové vedení k čerpadlům v délce 3x 200 metrů na odvod čerpané vody. Při nasazení všech čerpadel se dařilo udržet hladinu laguny ve stavu kdy již nestoupala ,ale ani neklesala po 90 minutách začala hladina mírně klesat a po dalších 60 minutách lagunu zcela odčerpat.

Po ukončení čerpání jednotka uklidila věcné prostředky a ve 22:30 hod se vrátila na základnu.  

fotogalerie zde:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>