«

»

Preventivně výchovná akce na úseku požární ochrany pro základní školu Kaznějov

Přednášku pro žáky  prvního stupně základní školy v našem městě jsme již organizovali druhým rokem ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Plzeňského kraje kpt. Mgr. Lenkou Basákovou v rámci systému Záchranný kruh, který dětem nenucenou formou radí, jak se mají zachovat v případě krizové situace a jak pomoci sobě nebo blízkým.

 Dále  je dětem vysvětlováno poslání hasičů v Integrovaném záchranném systému , žáci jsou posléze vyzkoušeni, jak dobře poslouchali a co si zapamatovali. Za správné odpovědi získali pexesa a obrázky s hasičskou tématikou.

Martin Lesch, velitel jednotky SDH Kaznějov, pomocí fotografií seznámil žáky s historickou, ale i současnou požární technikou a nářadím. Vysvětlil, že  kromě hašení vyjíždějí také k likvidaci vosích hnízd, dopravním nehodám, výbuchu plynu, odčerpávají vodu, ale především dětem připomněl, jak se jmenují důležitá místa ve městě pro případ, že by v nebezpečné situaci museli na lince 150 nebo 112  udat svoji pozici.

Po teorii přišla praktická část přednášky. Žáci si vyzkoušeli hasičské helmy, boty, uniformu  a dýchací přístroj. Na závěr si prohlédli nový vůz kaznějovské jednotky CAS – 20 Tatra Terrno .

fotogalerie zde:

článek na Požáry.cz

 článek na stránkách ZŠ Kaznějov

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>