«

»

Vyhodnocení soutěže – Podařilo se!

Naši mladí hasiči se každoročně zapojují do akce boje proti rakovině prodejem kytiček. V letošním roce jim na pomoc vyrazilo naše historické hasičské vozidlo Praga RN. Článek o počínání našich hasičů jsme zaslali na stránky www.dh.cz, abychom i další SDH přiměli k této činnosti. Netušili jsme však, že náš článek byl zařazen do celorepublikové soutěže – PODAŘILO SE. Za výbor SDH starosta Štefl Milan

Vyhodnocení soutěže Podařilo se!
Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska ve spolupráci s redakcí Hasičských novin vyhlásilo soutěž u příležitosti konání IV. sjezdu SH ČMS pod názvem „Podařilo se!“ o mezisjezdový „nejlepší“ počin. Na internetových stránkách www.dh.cz a v Hasičských novinách jsme mohli až do konce letošního května si přečíst, co se kde podařilo mezi III. a IV. sjezdem SH ČMS. Uznání patří SDH Meziboří, Blanné, Olešnice, Lezník, Pocinovice, Prusinovice, Véska, Heřmanice u Oder, Bohuňov, Dobříkov, Putim, Konstantinovy Lázně a Čistá. Hodnotící komise pod vedením starosty SH ČMS Ing. Karla Richtra rozhodla o udělení cen Mezisjezdový počin na základě zaslaných článků těmto SDH:
Třetí místo a šek od HVP, a.s. na nákup zboží v prodejně VPO, a.s. v hodnotě 5 000,- Kč SDH Horka na okrese Chrudim. V Horce se v roce 1991 rozpadl sbor. Po osmnácti letech se jeho aktivitu podařilo obnovit. Autorkou článku Hasičské hnutí v Horce je Aneta Horáková.
Druhé místo a šek od HVP, a.s. na nákup zboží v prodejně VPO, a.s. v hodnotě 10 000 Kč získávají organizátoři dálkové dopravy vody na Vysočině 8. května 2010, který popsal starosta OSH Žďár nad Sázavou Luboš Zeman v článku Hasiči rekord pokořili!
První místo náleží SDH Kaznějov a šek od HVP, a.s. na nákup zboží v prodejně VPO, a.s. v hodnotě 15 000,- Kč, kde založili tradici zapojení se do Českého dne boje proti rakovině. Letos 12. května 2010 s mladými hasiči, kteří symbolické kytičky prodávali, vyjela i historická Praga RN. Informaci o tom nám poslal Martin Lesch.
Za nejlépe napsaný článek považuje odborná porota příspěvek Návrat parní stříkačky z pera Ladislava Brucknera, místostarosty SDH Semily I, který získává šek na libovolné procedury v lázních Teplice nad Bečvou v hodnotě 1 500,- Kč.
Zvláštní cenu starosty SH ČMS získává nejčtenější článek soutěže na www.dh.cz . Je jím Přestavba vodárny na hasičskou zbrojnici a rekonstrukce CAS 32 na podvozku T148 z pera Jiřího Hence z SDH Koštice. Při vyhodnocování soutěže 15. června 2010 byl suverénně nejčtenější. Měl na svém kontu 20 040 návštěvníků stránek.

Za obdrženou cenu bude Našim mladým hasičům, po projednání výborem SDH, zakoupeno vybavení na požární sport.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>