«

»

IV. Mezinárodní setkání kynologických týmů

Ve dnech 13-16. června se uskutečnilo IV. Mezinárodní setkání kynologických týmů. Do cvičení v reálných podmínkách se zapojili kynologové z ČR a kynologové ze Slovenska. Nasazování týmů a hodnocení probíhalo soutěžní formou podle scénáře. Součástí cvičení bylo i instrukčně metodické zaměstnání atestovaných kynologů a také cvičení USAR odřadu Praha a příslušníků ZÚ HZS ČR. Každý tým za tři dny absolvoval jedno noční a dvě denní nasazení. Jednotlivé týmy byly také začleněny do struktury USAR odřadu Praha a vyhledávaly zavalené osoby v sutinách zničeného města. Práce skončily 16. června 2012. Výsledky soutěže vyhlásil ředitel odboru IZS a výkonu služby HZS ČR plk. Dr. Ing. Zdeněk Hanuška. První byla Městská policie Ostrava (Miloslav Kučera a Naděžda Kramolišová -1.51.07 h; 2000 bodů), druhý Svaz záchranných brigád kynologů ČR (Petr Souček a Ladislav Pozdníček – 2.08.42 h; 2000 bodů) a třetí Městská policie hl. m. Prahy (Jaroslav Filip a Miloslav Čeněk – 1.57.30 h; 1900 bodů).

Vše proděhlo za podpory zastupitelů města kteří dlouhodobě a intevzivně podporují nejen místní Zásahovou Jednotku SDH ale i cvičení HZSČR  obdobného rázu konaného v našem městě již po několikáté.

Při této příležitosti dochází ke proškolování členů výjezdové jednotky kterou pak mohou využít při zásazých v našem městě ( viz , zásah v prostorách fir. Lassesberger z předloňského roku.)

Kladně pak byla hodnocena činnost Výjezdové jednotky Hasičů našeho Města pří šéfem USAR týmu ČR  ing. Petrem Vodičkou.

Naše zásahová jednotka a členové sboru tentokrát zajištovali týlové a organizační úkoli. Hlavně ubytování po dobu 14 dnů pro jednotku HZS ČR – ZBIROH – HLUČÍN  které prováděli přípravné a demoliční práce v areálu OMGD.

Všem členům Jednotky a Členům Sboru děkuji za vzornou reprezenteci Kaznějovských hasičů a Města na mezinárodní úrovni.

Velitel Jednotky : Lesch Martin

Foto z akce:

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>